Pažitka
Název:

Kakaovo-tvarohový dort s broskvemi


Kakaovo-tvarohový dort s broskvemi


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka1,5 hrnku
mléka1 hrnek
cukr1 hrnek
prášek do pečiva1 ks
olej1/4 hrnku
kakaa2 lžíce
vejce2 ks
Náplň:
tvaroh2 vaničky
plátková želatina1 balení
cukr dle chuti
broskvový kompot1 balení
Postup přípravy:

Navenek klasický dort, ale při rozkrojení se objeví krásná mozaika z broskví v tvarohovém krému.

Všechno dáme do mísy a ušleháme, dáme do vymazané formy a upečeme na 180 stupňů asi 35 minut. Mám formu na tento dort, ale dá se to i bez ní. Upeče se těsto na plechu a pak se jím vyloží mísa, naplní se a pokryje plackou těsta.
Náplň:
Tvarohy ve vaničce rozmícháme s cukrem a přidáme 6 plátků želatiny. Želatinu namočíme v troše vody, necháme 10 minut nabobtnat a pak na sporáku zahříváme, aby se želatina rozpustila (pozor nesmí vařit), vlijeme ji do tvarohu a dobře promícháme, až se dobře spojí s tvarohem. Necháme chvíli stát, aby náplň trochu ztuhla, pak ji dáme několik lžic do korpusu, poklademe okapanými a nakrájenými broskvemi a přidáme další náplň atd. Pak přikryjeme korpusem a necháme v ledničce chvíli tuhnout. Vyklopíme a povrch potřeme zbylým tvarohem a posypeme kokosem. Necháme v lednici nejlépe do druhého dne.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno