Pažitka
Název:

Kakaovo-vanilkový kešu-kokos pohár (vhodný jako krém, či zdobení)

bez BKM, lepku, vajec


Kakaovo-vanilkový kešu-kokos pohár (vhodný jako krém, či zdobení)


Ingredience:
Ingredience:
kešu ořechy, nesolené, nepražené120 g
kakaové máslo20 g
kokosové mléko REAL 80%1 plechovka
javorový sirup dle chuti
kakaový prášek Troubelicecca 10 - 12 lžic
vanilka z vanilkového lusku dle chuti
Vivani strouhaná čokoláda dle chuti
ovoce dle chuti
Postup přípravy:

Tento dezert, či pohár patří mezi naše nejoblíbenější. Kakaové máslo má neobyčejnou chuť a toto spojení je prostě senzační. Lze kombinovat různé chutě. Úžasné spojení je rovněž s čokoládou na vaření, díky vmícháme do vzniklého krému navíc rozpuštěnou vychladlou čokoládu na vaření a to už je vážně hříšný krém, ale naprosto famózní. Samozřejmě lze nakombinovat například s mandlemi. Spojení s arašídovou pastou zatím nemám vyzkoušeno, ale s banánem, avokádem či vlašskými ořechy není problém. Tento dezert nalezne využití rovněž jako krém na zdobení či náplň do dortů, je naprosto univerzální.

Kombinací a variací lze celá řada:

A nyní k přípravě mnou připraveného dezertu. Kešu ořechy namočíme do vyšší nádoby, já máčela 6 hodin pouze ve vodě, kterou následně vylijeme. Scezené ořechy dáme do vyšší nádoby či mixéru, přidáme kokosové mléko v plechu bez tekutého podílu (ten si ponecháme na případně naředění požadované finální konzistence) a vše rozmixujeme. Já mixovala s pomocí tyčového mixéru a vznikl krásný hladký krém. Vmícháme libovolné sladidlo, přidáme vanilku z vanilkového lusku či mlýnku a rozpuštěné, vychladlé kakaové máslo, zamícháme. Rozdělíme si krém a obarvíme část kakaovým práškem. 

A nyní již jen stačí libovolně namíchat do pohárů, ozdobit strouhanou čokoládou a nebo ovocem.

Přeji dobrou chuť.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno