Ingredience: | |
mandlové mléko | 1/2 hrnku |
chia semínka | 2 lžíce |
datle | 4 ks |
pražené pistácie | 1/3 hrnku |
zralé banány | 2 ks |
kakao | 2 lžíce |
řecký jogurt | 100 g |
přírodní vanilkový extrakt | 1 lžička |
Všude na internetu se to hemží recepty na chia pudink. Musím říct, že jsem se tomuto dezertu dlouho vyhýbala, protože jsem chia semínkům nepřišla vůbec na chuť. Používám je pouze jako pojivo např. do sušenek nebo všude tam, kde nechci přidávat vejce. Každopádně jsem se rozhodla dát jim ještě šanci a připravila jsem chia pudink po svém. Semínka jsem v dezertu rozmixovala a vyhnula jsem se tak nechtěnému křupání mezi zuby. Díky banánům a datlím je pudink přirozeně sladký a krásně krémový.
Do malé misky vlijeme mléko, přidáme 2 lžíce chia semínek a necháme je v mléka cca 15 minut odstát. Do mixéru vhodíme datle, pistácie, banány, kakao, řecký jogurt a vanilku. Vše rozmixujeme na hladký krém. Ke konci mixování přidáme nabobtnané semínka s mlékem a opět vše rozmixujeme. Pokud se Vám bude zdát pudink moc hustý, přidejte trošku mléka. Pudink jíme ihned po rozmixování nebo ho necháme vychladit v lednici.
Podrobné info: