Pažitka
Název:

Kakaový dezert s avokádem, mandlemi, pufovaným amarantem a brusinkami


Kakaový dezert s avokádem, mandlemi, pufovaným amarantem a brusinkami


Ingredience:
Ingredience:
zralé avokádo vypeckované1 ks
oloupané mandle30 g
rozinky20 ks
kakao3 lžíce
pufovaný amarant dle potřeby
brusinky hrst
med2 lžíce
mandlové plátky na ozdobu
voda1/2 hrnku
Postup přípravy:

Když se doma sejdou dvě zralá avokáda, bylo třeba je zužitkovat. S jedním už plán byl, ale co s druhým? Chtělo to něco rychlého a jednoduchého, což tento dezert splňuje. Vše dáte do jedné nádoby, rozmixujeme a pak už si jen plníte skleničku dle vaší fantazie.

Nejprve si tyčovým mixérem namixujeme mandle, poté přidáme avokádo nakrájené na kostičky (oloupané, vypeckované), hrozinky, kakao, med a vodu. Vše pořádně rozmixujeme na jemnou kaši. Takto vzniklou směsí plníme skleničky, kdy nejprve na dno nasypeme 2-3 lžíce amarantu a na něj přidáme avokádovou směs, poté nasypeme brusinky a amarant a tak vrstvíme dle naší fantazie a velikosti skleničky. Navrch ozdobíme plátky mandlí a brusinkami.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno