Pažitka
Název:

Kakaový jahelník s borůvkovou zmrzlinou


Kakaový jahelník s borůvkovou zmrzlinou


Ingredience:
Ingredience:
jáhly250 g
mléko200 ml
zralý banán3 ks
vejce2 ks
kakao3 lžíce
přírodní čokoládové aroma1 lžička
med2 lžíce
sůl špetka
kokosový olej na vymazání formy
Zmrzlina:
odtučněný tvaroh250 g
mražené borůvky dle potřeby
med1 lžíce
Postup přípravy:

Jáhly jsou úžasné v tom, že z nich můžete připravit slaný i sladký pokrm. Jáhlová kaše patří mezi mé oblíbené snídaně. Dnes jsem ale trošku zaexperimentovala a připravila kakaový jahelník. Pro doplnění kakaové chuti jsem zvolila trpkou chuť domácí borůvkové zmrzliny, která dodá jehelníku ten správný šmrnc. Jáhly jsou přirozeně bezlepkové a proto je mohou i celiaci.

Do hrnce s mlékem vsypeme jáhly, přidáme špetku soli a vaříme, dokud jáhly nevsáknou všechnu tekutinu. Do uvařených jáhel vmícháme banány, které jsme si spolu s vejci rozmixovali na hladký krém. Přidáme ostatní suroviny a vzniklé těsto vlijeme do dortové formy vymazané kokosovým olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 40 minut. Upečený jahelník podáváme s domácí zmrzlinou, kterou jsme si připravili rozmixováním tvarohu, mražených borůvek a medu.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno