Korpus: | |
celozrnná špaldová mouka | 175 g |
prášek do pečiva bez fosfátů | 1/2 balíčku |
třtinový cukr | 50 g |
kakao | 2 vrchovaté lžíce |
vejce | 1 ks |
mléko | 200 ml |
Horní vrstva: | |
ricotta | 200 g |
vejce | 2 ks |
hustý bílý jogurt nebo zakysaná smetana | 150 g |
mléko | 120 ml |
mučenkový krém | 5 velkých lžic |
Kdo odebíráte Zajíce v krabici, tak jistě víte, o čem je řeč. Proslulý "lemon curd" v nové a originální příchuti - marakuja. Je dokonalý…A v kombinaci s ricottou velmi lahodný a osvěžující. Zkuste ho taky.
Nejdříve si připravíme korpus a začneme smícháním všech suchých ingrediencí. Přidáme vejce, mléko a umixujeme do hladka. Troubu rozpálíme na 180 stupňů a koláčovou formu (25 cm) vymažeme a vysypeme. Vlijeme rovnoměrně těsto a pečeme 20 minut. Mezitím si připravíme horní vrstvu. Do mísy si dáme ricottu, vejce, jogurt, mléko a mučenkový curd. Vše rozmixujeme do hladkého krému, případně můžeme ještě přisladit. Když máme korpus téměř upečený, nalijeme na něj ricottový krém a pečeme ještě dalších asi 20 minut. Koláč chutná nejlépe chlazený z lednice, tedy pokud to vydržíte (smích).
Podrobné info: