Ingredience: | |
hladká mouka (špaldová) | 80 g |
solamyl | 20 g |
holandské kakao | 20 g |
nastrouhané mandle | 60 g |
změklé máslo | 20 g |
mléko | 120 ml |
med | 1 lžíce |
skořice | špetka |
tlučený hřebíček | špetka |
mletý zázvor | špetka |
kůra z jednoho citronu | dle chuti |
třtinový cukr | 70 g |
vejce | 2 ks |
rumová esence nebo rum | 1 lžíce |
práškový medový perník | 2 lžíce |
jedlá soda nebo prášek do pečiva | 1 lžička |
tuk | na vymazání formy |
mouka | na vysypání formy |
čokoláda na vaření | 1 tabulka |
máslo (na rozpuštění) | kousek |
mandle | dle chuti |
domácí šlehačka | dle chuti |
Moučník podle babičky, ale chutnal nám více, jak pravý Sachr. Byl vláčný, mokrý a tak jej budu dělat častěji.
Mouku smícháme se sodou, mletými oříšky, přidáme kakao a solamyl. Vsypeme skořici, hřebíček a citronovou kůru. Máslo necháme rozpustit ve vlažném mléce, kam vmícháme i med. Mléko s máslem a medem přilijeme k sypké směsi. Vmícháme dvě vejce, vše dobře promícháme a nalijeme do vysypané a vymazané formy. Pečeme v troubě cca 45 minut. Nakonec vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou a dáme do chladu. Zdobíme mandlemi a šlehačkou.
Podrobné info: