Ingredience: | |
menší tvrdé hříbky | 10 ks |
větší kapie | 1 ks |
větší cibule | 1 ks |
granulovaný česnek | 1 lžička |
sladká chilli omáčka | 1 dcl |
voda | 1/2 dcl |
olej | 2 lžíce |
sůl | dle chuti |
sýr typu Eidam | dle chuti |
rohlíky | dle potřeby |
Pokud máte rádi hříbky a rádi si zmlsáte, vyzkoušejte tuto rychlou dobrotu, nenáročnou na suroviny.
Zeleninu očistíme, hříbky nakrájíme na tenké plátky, cibuli a papriku na tenké proužky.
Na oleji orestujeme hříbky, přidáme cibuli, papriku, chilli omáčku a vodu.
Přidáme česnek, mírně osolíme, promícháme a pod pokličkou slabým varem dusíme 15 minut.
Poté podle potřeby silným varem zredukujeme hustotu, ostavíme ze sporáku a necháme vystydnout.
Podáváme na osmažených, šikmě řezaných plátcích rohlíků. Podle chuti můžeme posypat nastrouhaným sýrem.
Podrobné info: