Ingredience: | |
kančí maso | 1 kg |
cibule | 1 kg |
bobkový list | 1 ks |
nové koření | 2 ks |
celý pepř | 5 ks |
jalovec | 3 ks |
červená paprika | 1 lžíce |
brusinková marmeláda | 2 lžíce |
sádlo / olej | |
chilli paprička | 1 ks |
smetana ke šlehání | 2-3 lžíce |
stroužky česneku | 5 ks |
starší chleba | 1 krajíc |
cibule na ozdobu | 1/2 ks |
Kdo by nemiloval guláše, natož kančí?! Kdo nepoužívá jalovec, děláte chybu...vřele na zvěřinu doporučuji. Chuť jalovce je na mase prostě vynikající.
Na sádle nebo oleji orestujeme cibuli dohněda. Přidáme na větší kusy nakrájené maso a restujeme, dokud nepustí šťávu. Přidáme papriku a ještě chvíli mícháme ale dáváme pozor, aby se nám paprika nespálila a nezhořkla. Zalijeme studenou vodou do poloviny masa. Přidáme utřený česnek, čili papričku a brusinkovou marmeládu. Maso dusíme doměkka, podle potřeby přiléváme vodu. Když je maso měkké, zahustíme je nastrouhaným chlebem a dobře provaříme. Nakonec guláš zjemníme smetanou. Podáváme s chlebem, nebo knedlíkem a zdobíme kroužky cibule.
Doboru chuť!
Podrobné info: