Pažitka
Název:

Kančí guláš


Kančí guláš


Ingredience:
Ingredience:
kančí maso1 kg
cibule1 kg
bobkový list1 ks
nové koření2 ks
celý pepř5 ks
jalovec3 ks
červená paprika1 lžíce
brusinková marmeláda2 lžíce
sádlo / olej
chilli paprička1 ks
smetana ke šlehání2-3 lžíce
stroužky česneku5 ks
starší chleba1 krajíc
cibule na ozdobu1/2 ks
Postup přípravy:

Kdo by nemiloval guláše, natož kančí?! Kdo nepoužívá jalovec, děláte chybu...vřele na zvěřinu doporučuji. Chuť jalovce je na mase prostě vynikající.

Na sádle nebo oleji orestujeme cibuli dohněda. Přidáme na větší kusy nakrájené maso a restujeme, dokud nepustí šťávu. Přidáme papriku a ještě chvíli mícháme ale dáváme pozor, aby se nám paprika nespálila a nezhořkla. Zalijeme studenou vodou do poloviny masa. Přidáme utřený česnek, čili papričku a brusinkovou marmeládu. Maso dusíme doměkka, podle potřeby přiléváme vodu. Když je maso měkké, zahustíme je nastrouhaným chlebem a dobře provaříme. Nakonec guláš zjemníme smetanou. Podáváme s chlebem, nebo knedlíkem a zdobíme kroužky cibule.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Jana Remková

    zavřít okno