Ingredience: | |
kančí maso | 1 kg |
větší cibule | 4 ks |
česnek | dle chuti |
světlé pivo | dle chuti |
tymián | špetka |
sladká + pálivá paprika | dle chuti |
čerstvá paprika | 1 ks |
rajče nebo plechovka drcených | 4 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
sádlo | trochu |
feferonka | dle chuti |
vývar | dle potřeby |
Pivo a guláš je rozhodně ta nejlepší kobinace, co říkáte?
Na sádle si orestujeme nakrájenou cibuli, když bude mít barvičku, přidáme nakrájené maso, kmín, nasekaný česnek, feferonku a necháme restovat.
Přisypeme sladkou i pálivou papriku, opět necháme krátce probublávat.
A nyní přijde na řadu ta hlavní ingredience. Zalijeme pivem a trochou vývaru.
Přidáme drcená rajčata, tymián, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.
Na konec přidáme nakrájenou čerstvou papriku, ale už nevaříme.
Během dušení dle potřeby přilíváme pivko a vývar.
Guláš se nezahušťuje, jen zredukujeme šťávu.
Dobrou chuť!