Pažitka
Název:

Kančí guláš na povidlech


Kančí guláš na povidlech


Ingredience:
Ingredience:
kančí maso1000 g
cibule1000 g
povidla200 g
hovězí vývar1000 ml
sůl dle chuti
pepř dle chuti
bobkový list dle chuti
jalovec dle chuti
rozmarýn dle chuti
listová petržel dle chuti
Postup přípravy:

Je mnoho způsobů jak udělat dobrý guláš. Obvykle, když vařím pro sebe, dělám si pikantní základ, aby mělo jídlo pořádný říz. Dnes jsem však použil jednu z mých oblíbených variant, a sice snoubení zvěřiny se sladkými chutěmi. Zvolil jsem povidla, která výborně doplňují chuť divokého masa.

V hrnci jsem orestoval cibulku tak, aby měla co nejtmavší barvu. Přidal jsem na kostky nakrájené maso a restoval tak dlouho, dokud nepustilo trochu vody. Počkal jsem, až se voda odpaří a přidal povidla. Vše jsem důkladně promíchal a zalil vývarem. Pak už stačí jen přidat sůl, pepř, bobkový list, jalovec a rozmarýn a vařit tak dlouho, dokud maso není hezky měkké.

Na ozdobu jsem si orestoval cibulku a posypal petrželkou. Doporučená příloha je chléb.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Petr Chudárek

    zavřít okno