Ingredience: | |
kančí maso | 1000 g |
cibule | 1000 g |
povidla | 200 g |
hovězí vývar | 1000 ml |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
bobkový list | dle chuti |
jalovec | dle chuti |
rozmarýn | dle chuti |
listová petržel | dle chuti |
Je mnoho způsobů jak udělat dobrý guláš. Obvykle, když vařím pro sebe, dělám si pikantní základ, aby mělo jídlo pořádný říz. Dnes jsem však použil jednu z mých oblíbených variant, a sice snoubení zvěřiny se sladkými chutěmi. Zvolil jsem povidla, která výborně doplňují chuť divokého masa.
V hrnci jsem orestoval cibulku tak, aby měla co nejtmavší barvu. Přidal jsem na kostky nakrájené maso a restoval tak dlouho, dokud nepustilo trochu vody. Počkal jsem, až se voda odpaří a přidal povidla. Vše jsem důkladně promíchal a zalil vývarem. Pak už stačí jen přidat sůl, pepř, bobkový list, jalovec a rozmarýn a vařit tak dlouho, dokud maso není hezky měkké.
Na ozdobu jsem si orestoval cibulku a posypal petrželkou. Doporučená příloha je chléb.
Podrobné info: