Pažitka
Název:

Kančí guláš na šípku


Kančí guláš na šípku


Ingredience:
Ingredience:
kančí kýta500 g
slanina100 g
cibule250 g
červené víno500 ml
zeleninový vývar500 ml
jalovec10 kuliček
mletý kmín1/2 lžičky
bobkový list8 listů
sůl dle chuti
pepř dle chuti
rajčata1 plechovka
rajčatový protlak1 malé balení
mletá paprika2 lžíce
šípková marmeláda3 lžičky
Postup přípravy:

Jakmile se ochladí, přijde podzim a venku je pochmurno, tak dostávám automaticky chuť na maso a hlavně omáčky. Jedno jídlo, které si rozhodně nikdy neodpustím, je guláš. Dělávám ho na několik způsobů a vždy se snažím ho dělat zdravěji. Zahušťuji zeleninou a podlévám domácím vývarem. Díky tomu je výsledek (troufám si říct) vždy dokonalý.

Nejprve si pokrájíme slaninu na kostičky a dáme ji pomalu opékat. Cílem je, aby se vyškvařila a pustila tuk.

 Mezitím si pokrájíme cibuli na drobno a přidáme ke slanině. Restujeme do zlatova.

 Nyní přidáme maso pokrájené na kostičky a zatáhneme ho po všech stranách.

 Když je maso zatáhlé, tak ho zalijeme vývarem a červeným vínem.

Přidáme bobkový list a jalovec. Ten doporučuji dát do síťky, aby jste ho pak nemuseli lovit po kuličkách.

 Přidáme také mletý kmín, sušenou papriku, sůl a pepř.

 Ještě přidáme pokrájená rajčata s rajským protlakem a vaříme, až bude maso měkké.

Maso, bobkový list a jalovec vyjmeme a omáčku důkladně rozmixujeme. Vnikne z toho krásně hladká a zahuštěná omáčka.
Maso vrátíme a můžeme servírovat. Doporučuji s čerstvým chlebem nebo domácím houskovým knedlíkem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Kateřina Kuranova

    zavřít okno