Název:Kančí gulášek
Ingredience:
Ingredience: |
kančí plec | 1 kg |
olej | 8 lžic |
středně velká cibule | 3 - 4 ks |
bobkový list | 2 ks |
česnek | 4 stroužky |
mletý pepř | špetka |
mletá paprika | špetka |
majoránka | špetka |
hladká mouka | 4 lžíce |
voda | dle potřeby |
sůl | špetka |
Postup přípravy:Podzim je tu, to nemůžeme popřít. A k němu se rozhodně hodí nějaká ta zvěřina.
Všimla jsem si, že v mrazáku máme nějaké kančí maso a rozhodla jsem se ho využít. Guláš je jednou z několika možností. Recept je jednoduchý, původně ho mám z Velké české kuchařky, ale zjistila sem, že mi pár ingrediencí chybí a rozhodla se udělat pár kosmetických úprav.
Tento pokrm krásně zaplní hladové žaludky, když vám bude zima, určitě i zahřeje a po takovém obědě se budete chtít už jen válet. Je tedy ideální na nedělní dlabanec. A teď pojďme k receptu!
Očištěné maso lehce odblaníme a nakrájíme na menší kousky. V oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso a po všech stranách ho opečeme. Chvíli podusíme, aby maso pustilo šťávu. Pak vše osolíme, vmícháme dostatek mleté papriky (aby se šťáva krásně obarvila), utřený česnek, přidáme bobkový list a podlijeme horkou vodou, aby bylo maso pod vodou. Dusíme do měkka asi dvě hodiny.
Když je maso měkké, šťávu částečně vydusíme, vše zasypeme moukou, osmahneme a podlijeme vodou. Poté přidáme mletý pepř, rozemletou majoránku, dobře promícháme a ještě chvíli provaříme. Finálně můžeme dopepřit a dosolit.
Jako přílohu můžete použít chleba nebo jiné pečivo, ale nejlepší budou rozhodně houskové knedlíky!
Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min
Autor:
zavřít okno