Pažitka
Název:

Kančí gulášek


Kančí gulášek


Ingredience:
Ingredience:
kančí plec1 kg
olej8 lžic
středně velká cibule3 - 4 ks
bobkový list2 ks
česnek4 stroužky
mletý pepř špetka
mletá paprika špetka
majoránka špetka
hladká mouka4 lžíce
voda dle potřeby
sůl špetka
Postup přípravy:

Podzim je tu, to nemůžeme popřít. A k němu se rozhodně hodí nějaká ta zvěřina. 

Všimla jsem si, že v mrazáku máme nějaké kančí maso a rozhodla jsem se ho využít. Guláš je jednou z několika možností. Recept je jednoduchý, původně ho mám z Velké české kuchařky, ale zjistila sem, že mi pár ingrediencí chybí a rozhodla se udělat pár kosmetických úprav. 

Tento pokrm krásně zaplní hladové žaludky, když vám bude zima, určitě i zahřeje a po takovém obědě se budete chtít už jen válet. Je tedy ideální na nedělní dlabanec. A teď pojďme k receptu!

Očištěné maso lehce odblaníme a nakrájíme na menší kousky. V oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso a po všech stranách ho opečeme. Chvíli podusíme, aby maso pustilo šťávu. Pak vše osolíme, vmícháme dostatek mleté papriky (aby se šťáva krásně obarvila), utřený česnek, přidáme bobkový list a podlijeme horkou vodou, aby bylo maso pod vodou. Dusíme do měkka asi dvě hodiny. 
Když je maso měkké, šťávu částečně vydusíme, vše zasypeme moukou, osmahneme a podlijeme vodou. Poté přidáme mletý pepř, rozemletou majoránku, dobře promícháme a ještě chvíli provaříme. Finálně můžeme dopepřit a dosolit.
 
Jako přílohu můžete použít chleba nebo jiné pečivo, ale nejlepší budou rozhodně houskové knedlíky!
 
Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Tereza Pánková

    zavřít okno