Pažitka
Název:

Kančí hřbet se švestkovou omáčkou z pomalého hrnce


Kančí hřbet se švestkovou omáčkou z pomalého hrnce


Ingredience:
Ingredience:
kančí hřbet1 kg
velká cibule1 ks
velká mrkev1 ks
velká petržel1 ks
celer1/2 ks
jalovec4 kuličky
badyán1 hvězdička
celá skořicecca 2 cm
citronová kůra1/4 lžičky
domácí švestková povidla4 lžíce
polosladké červené víno200 ml
máslo2 plátky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Můj pomocník v kuchyni číslo jedna (když nepočítám dceru), měl dnes noční směnu. A opravdu se činil. Hned jak jsem ráno vešla do kuchyně, linula se ke mně nebezpečně hříšná vůně. Vydržet do oběda si vyžádalo poslední zbytky mojí vůle (smích).

Pozn.: Možná je to hřích, připravovat kančí hřbet takto. Slušela by mu určitě hlavně minutková úprava. My to ale takto milujeme a dá si s námi i tříletá dcera.

Kančí hřbet očistíme a odblaníme. Pokud se na délku nevejde do pomalého hrnce, překrojíme ho na dvě části. Cibuli nakrájíme nahrubo a nasypeme na dno hrnce. Na ní položíme maso a přidáme švestková povidla. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky a zasypeme s ní maso. Přihodíme ještě jalovec, badyán, skořici, citrónovou kůru, osolíme, opepříme a vše zalijeme 200 ml červeného vína a 200 ml vody/vývaru. Na vrch položíme dva plátky másla a pomalíme na stupeň LOW asi 8 hodin. Poté maso vyjmeme, vybereme koření a zbytek rozmixujeme na omáčku (pyré). Případně můžeme ještě dosolit. Jako přílohu jsem tentokrát zvolila špecle, ale hodí se určitě i houskový knedlík nebo opékané brambory. Snad si pochutnáte stejně jako my.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno