Ingredience: | |
kančí plec | 800 g |
olej | 2 lžíce |
velká cibule | 3 ks |
česnek | 5 stroužků |
velký pomeranč | 2 ks |
mletá skořice | 1 lžička |
zeleninový bujón | 1 kostka |
mletý pepř | špetka |
pomerančová šťáva | 200 ml |
sůl | dle chuti |
Divočina je náramná pochoutka. Pokud tento druh masa nemáme,jídlo můžeme připravit i z hovězí kližky a pochutnáme si také.
Z pomerančů ostrým nožíkem seřízneme slupku i se spodní bílou částí. Odkrojíme pár tenkých plátků na ozdobu a zbytek pomerančů nakrájíme na větší dílky.
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky a ve větším kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme do zrůžovění.
Maso nakrájíme na větší kostky, přidáme k orestované cibuli a necháme prudce zatáhnout. Zasypeme skořicí, pepřem, promícháme a vše přendáme do keramické nádoby pomalého hrnce.
Kastrol vypláchneme pomerančovou šťávou a opět přelijeme do pomalého hrnce. Posypeme rozdrobenou bujónovou kostkou, kousky pomerančů a přiklopíme poklicí.
Hrnec nastavíme na II.stupeň a necháme pracovat 4hodiny. Poté podle potřeby dosolíme a podáváme. Na talíři ozdobíme pomerančovým plátkem.
Na přílohu se hodí různě osmažené brambory.
Poznámka
Pokud nemáme pomalý hrnec, dusíme v obyčejném kastrolu za občasného podlití doměkka.
Také můžeme použít papiňák, ve kterém bude maso měkké cca do 50minut.