Pažitka
Název:

Kančí na rajčatech a rozmarýnu


Kančí na rajčatech a rozmarýnu


Ingredience:
kančí maso500 g
cibule1 ks
česnek pár stroužků
rajče nebo několik cherry rajčátek3 ks
rajčata (sekaná nebo celá)1 plechovka
rozmarýn1 větvička
vegeta špetka
sůl špetka
pepř špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Nikdy mi zveřina nechutnala...nevoněla...ale

...dostala jsem od mamči dva balíčky divočáka. A nastalo dilema co s nimi... A protože moje maminka je báječná kuchařka a ráda vaří jako já, obdarovala mě i receptem, o který se s vámi ráda podělím.

Maso na kostičky osolíme a opepříme. Cibulku si v pánvi orestujeme, přidáme maso a restujeme dál. Pak přidáme česnek na plátky a nasekaný čerstvý rozmarýn (klidně muže být i sušený, ale čerstvý je lepší). Chvilku necháme a pak přendáme do pekáčku.
Přidáme nakrájena čerstvá rajčátka a přelijeme konzervou sekaných rajčat. Lehce podlijeme a přidáme trošku vegety. Přikryjeme a pečeme cca na 180 stupňů.
Když je maso měkké můžeme lehce zaprášit moukou, ale myslím, že to není úplně potřeba.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno