Ingredience: | |
olivový olej | dle potřeby |
kapří filet - očištěný, stažený | 100 g |
mletý kmín | špetka |
tymián | dle chuti |
citron | 1 ks |
himalájská sůl | dle chuti |
mrkev | 1 - 2 ks |
zelené fazolky | hrst |
hrášek | hrst |
Než jsme měli Tomáška tak jsem ryby moc nejedla, až v těhotenství jsem jim přišla na chuť a zjistila, jak velkou chybu jsem dělala. Jak se říká, člověk nemůže hodnotit něco, co neochutnal. Kapříka nám přivezli babička s dědou, dostali jsme ho jako dárek k uzavření smlouvy s telefonním operátorem, dobrý benefit, který stál za to. Kapříka Tomášek sledoval ve vaničce 3 dny, pak jsme mu řekli, že ho pustíme dědovi do jezírka, kde děda domácí kapry má. Tomášek spokojeně chodí k jezírku a říká kapr. Babička, jelikož je už za ta léta vycvičený profesionál ve filetování kapříka, připravila a mně předala už jen ke zpracování. Kapra jsem jedla prvně v životě a moc jsem si pochutnala a o našem malém jedlíkovi nemluvě.
Očištěný a stažený filet osolíme, pokmínujeme, zalijeme šťávou z citrónu, přidáme tymián a uzavřeme do dózy a dáme do lednice marinovat 24 hodin.
Na páře si připravíme zeleninu - mrkev, hrášek, zelené fazolky.
Vyjmeme kapra z lednice a filet opečeme na olivovém oleji po obou stranách do zlatova.
Podrobné info: