Ingredience: | |
vykuchaný kapr | 1/2 ks |
drcená rajčata | 1 plechovka |
středně velké brambory | cca 6 ks |
třtinový cukr | dle chuti |
oregano | dle chuti |
bazalka | dle chuti |
kmín | dle chuti |
máslo | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
Kapr... někdo ho má rád, druhému smrdí a někdo ho nejí kvůli kostem. U nás nedáme na kapra dopustit, je to dobře dostupná ryba a za rozumné peníze, navíc nám velice chutná, takže si ho občas uděláme i jinak než na řízek. Tentokrát jsem vyslyšela přání dcerky, že by ho chtěla s rajčátky. A abych si ulehčila práci, dala jsem to vše do jednoho pekáče. Výsledkem je super "jednopekáčovka".
Kapra naporcujte na zhruba 5 cm velké kousky, osolte a okmínujte ho. Brambory oloupejte a nakrájejte na větší kostky. Do pekáče dejte brambory, osolte je, okmínujte, přidejte pár plátků másla a zalijte je rajčaty z plechovky. Přidejte oregano, bazalku, cukr podle chuti, aby nebyla omáčka příliš kyselá, můžete však cukr úplně vynechat. Nahoru nandejte kusy kapra, zase pár plátků másla a přiklopte víkem. Pečte ve vyhřáté troubě zhruba na 200°C asi 90 minut. Záleží na vaší troubě.
Podrobné info: