Ingredience: | |
kapří filety | 4 ks |
kmín celý | 1 špetka |
máslo | 1 plátek |
olivový olej | 1 lžíce |
limetka | 1 ks |
Na marinádu: | |
stroužek česneku | 3 ks |
čerstvý zázvor | 5 cm |
šťáva z celé limetky | 1 ks |
olivový olej | 5 lžic |
mořská sůl | 1 lžička |
Příloha: | |
bramborová kaše | |
polníček | |
rajčata |
Milujete kapra? Ryby? V tom případě jste u toho správného receptu, který chce pár hodin trpělivosti a poté vás rybka vystřelí do gastro nebe chutí.
Nejprve si připravíme marinádu,ve které bude kapřík nejméně 12 hodin odpočívat.
Utřeme česnek, zázvor nastrouháme co nejjemněji. Do mísy k česneku se zázvorem vymačkáme šťávu z limetky, přidáme olivový olej a řádně promícháme.
Filety si nasolíme, vložíme do připravené marinády a uložíme do lednice. Po 12 hodinách kapra vyndáme, posypeme celým kmínem.
Na pánvi zpěníme máslo a rybku smažíme dorůžova. Jako přílohu jsem zvolila bramborovou kaši, salát z polníčku a rajčat. Jednoduché a vynikající.
Dobrou chuť!