Pažitka
Název:

Kapr v krustě z rýžové mouky a šťouchané brambory s restovanou zeleninou


Kapr v krustě z rýžové mouky a šťouchané brambory s restovanou zeleninou


Ingredience:
Kapr:
řízků z kapra nebo cca 2,5 kg kaprcca 4 - 8 ks
rýžová mouka hrst
mletá sladká paprika špetka
majoránka dle chuti
tymián dle chuti
sůl dle chuti
Brambory:
velké brambory4 ks
hrášek hrst
cibule1 ks
malá mrkev1 ks
dýně kousek
máslo1 lžíce
kmín špetka
sůl dle chuti
Postup přípravy:

U nás je kapr asi top ryba. Je celkem levná a výborná chuťově. Naše děti jí milují. Z toho měl asi největší radost můj dědeček, který byl vášnivý rybář, a vždy jsme se u něj scházeli na večeři, kdy rybu sám chystal.
Vždy, když je u nás kapr, nestačíme obírat a děti dělají jako hejno piraní. Smích. Proto, když u nás byl zase po čase kapr, chtěla jsem udělat klasiku trochu jinak. Takže místo řízku s klasickým salátem vznikl.

V misce si rozděláme mouku s kořením. Kapra naporcujeme na podkovy a podkovy na půl. Kapra obalíme ve směsi, z mouky a koření, ze všech stran a dáme do pekáčku vyloženým pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 210 stupňů asi 20 minut, dokud není barva zlatavá.

Oloupané brambory uvaříme společně se solí a kmínem doměkka. Zeleninu nakrájíme. Cibuli na plátky, mrkev a dýni na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme veškerou zeleninu dozlatova.
Brambory nasypeme do pánve k zelenině a našťoucháme.

Tento recept je tvárný. Používejte to, co máte v lednici. Na zahradě. Klidně kedlubnu, jarní cibulku, brokolici, pórek atd.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno