Ingredience: | |
bulgur | 1 hrníček |
kapusta | 1/2 hlávky |
uzené maso | 1 větší hrst |
vejce zozmíchaná s mlékem | 3 ks |
velká cibule | 1 ks |
česnek | 5 stroužků |
majoránka | 1 hrst |
sůl | 1 špetka |
sádlo | 1 lžíce |
strouhanka na vysypání formy | 1 hrstka |
Milovníci bulguru, kapusty a uzeného masa, těšte se. Toto jídlo je chutné, syté a na talířku krásně barevné.
Kapustu nakrájíme na proužky a dáme na cca 5 minut vařit do osolené vody.
Slijeme a ihned propláchneme ledovou vodou.
Bulgur uvaříme, pokud máme, v uzeném vývaru, pokud ne, tak ve vodě, na skus. Slijeme.
Na troše sádla orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené maso, posekaný česnek a ještě chvilku promícháváme. Okořeníme majoránkou. Přisypeme bulgur a přidáme kapustu, vše promícháme a dosolíme.
Zapékací misku vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.
Naplníme ji směsí, trochu přimáčkneme a zalijeme osolenými vejci s mlékem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200C a zapečeme dozlatova.
Dobrou chuť!