Pažitka
Název:

Kapustová polévka


Kapustová polévka


Ingredience:
Ingredience:
kapusta470 g (1/2 velké hlávky)
cuketa220 g
řapíkatý celer4 stonky
cibule1 ks
česnek2 stroužky
vývarcca 750 ml
olej dle potřeby
hrubozrnná sůl dle chuti
čtyřbarevný pepř dle chuti
Postup přípravy:

Protože u nás polévky milujeme, byla by škoda kapustu na polévku nevyužít. Zkombinovala jsem ji s cuketou a řapíkatým celerem, aby krásně vynikla kapustová chuť. Zelenina polévku sama zahustila a tímto se také tato kapustová polévka dostala do naší oblíbené kategorie polévek, ve kterých "stojí lžíce". Přiznám se, že takové polévky mám nejraději.

Nejprve si nachystáme zeleninu. Kapustu si nakrájíme na jemné proužky. Cuketu omyjeme a i se slupkou nakrájíme na kostičky. Řapíkatý celer pak nakrájíme na kousky a cibuli s česnekem nakrájíme najemno. V hrnci si na oleji zesklovatíme cibulku a česnek a pak přidáme řapíkatý celer, cuketu a tak 3/4 množství nakrájené kapusty Zbytek kapusty budeme přidávat později. Zeleninu zarestneme a pak přilijeme vývar. Osolíme, opepříme a vaříme zeleninu do změknutí. Pomocí tyčového mixéru zeleninu pomixujeme dohladka. Přidáme zbývající množství kapusty a ještě chvíli provaříme, tak aby byla na skus.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno