Pažitka
Název:

Kapustová polévka s řapíkatým celerem, mrkví, petrželí a batátem


Kapustová polévka s řapíkatým celerem, mrkví, petrželí a batátem


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
řapíkatý celer107 g
petržel20 g
růžičková kapusta10 kuliček
batáty150 g
mrkev2 ks
sůl dle chuti
voda1,5 l
Postup přípravy:

Kapustovou polévku už jsme neměli dlouho, a jelikož ráda kombinuji různé druhy zeleniny, tak dnes vyhrála tato kombinace chutí.

Na ghí si orestujeme pokrájenou zeleninu, zalijeme vodou, osolíme a přibližně po 10 minutách přidáme růžičkovou kapustu. Vaříme do změknutí zeleniny a následně rozmixujeme, můžeme zjemnit rýžovou smetanou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno