Ingredience: | |
růžičková kapusta | 15 kuliček |
pórek | 120 g |
petržel | 50 g |
polníček | 60 g |
batát | 1/2 ks |
pohankové vločky jemné | hrst |
řasa kombu | velikost poštovní známky |
voda | 1,5 l |
sůl | dle chuti |
Když jsem byla na nákupu v Bille, neunikl mé pozornosti polníček, který jsem si oblíbila. V tomto počasí je přímo ideální, díky vysokému obsahu vitamínu C podpoří imunitu, dále je zdrojem vitamínu E, B, provitamínu A, kyseliny listové, obsahuje spoustu hořčíku a železa. Pokud chceme polníček přidat do polévky, nevaříme jej, vitamín C by se znehodnotil.
Růžičkovou kapustu oloupeme, na středu nakrojíme, nakrájíme si na kostičky batát, petržel, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme řasu kombu a vaříme. Když je kapusta měkká přidáme pokrájený pórek, pohankové vločky, osolíme, krátce povaříme, odstavíme a za pár minut přihodíme polníček.
Podrobné info: