Pažitka
Název:

Kapustová polévka v s polníčkem a pohankovými vločkami

bez lepku, bez BKM, bez vajec


Kapustová polévka v s polníčkem a pohankovými vločkami


Ingredience:
Ingredience:
růžičková kapusta15 kuliček
pórek120 g
petržel50 g
polníček60 g
batát1/2 ks
pohankové vločky jemné hrst
řasa kombu velikost poštovní známky
voda1,5 l
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Když jsem byla na nákupu v Bille, neunikl mé pozornosti polníček, který jsem si oblíbila. V tomto počasí je přímo ideální, díky vysokému obsahu vitamínu C podpoří imunitu, dále je zdrojem vitamínu E, B, provitamínu A, kyseliny listové, obsahuje spoustu hořčíku a železa. Pokud chceme polníček přidat do polévky, nevaříme jej, vitamín C by se znehodnotil.

Růžičkovou kapustu oloupeme, na středu nakrojíme, nakrájíme si na kostičky batát, petržel, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme řasu kombu a vaříme. Když je kapusta měkká přidáme pokrájený pórek, pohankové vločky, osolíme, krátce povaříme, odstavíme a za pár minut přihodíme polníček.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno