Pažitka
Název:

Kapustovo-fazolové karbanátky (od 1 roku)


Kapustovo-fazolové karbanátky (od 1 roku)


Ingredience:
Ingredience:
kapusta250 g
vařené červené fazole240 g
vejce2 ks
česnek3 stroužky
cibule1 ks
strouhaného sýra50 g
strouhanka80 g
rýžová mouka40 g
sůl1 špetka
Postup přípravy:

V receptech tak nějak úplně pozapomněla na kapustu a zjistila jsem to až tehdy, kdy jste poptávali recept na kapustové karbanátky bez masa. Tak jsem to hned napravila a jedny pro vás vytvořila. 

Kapustu naloupejte na listy a dobře omyjte (zvláště ve spárách uvnitř košťálu zůstává často nepořádek). Hoďte do hrnce s vroucí vodou a krátce povařte (cca 5 minut), aby se vám kapusta lépe mixovala.

Do mixéru dejte uvařené fazole (pokud máte z plechovky, tak pouze fazole bez nálevu), nakrájenou spařenou kapustu, dvě vejce, sýr, česnek a cibuli. Rozmixujte na pyré (nemusí být úplně do hladka, pokud to nepreferujete).

Dochuťte solí a zahustěte strouhankou a moukou. Její množství se může mírně lišit dle toho, jak šťavnatou jste měli kapustu, proto si případně množství dolaďte tak, aby se vám s hmotou dobře pracovalo. Pokud nemáte mouku rýžovou, můžete použít například kukuřičnou, pohankovou či klasickou pšeničnou či špaldovou.

Z těstíčka tvarujte placky o velikosti karbanátků. Ty pak můžete smažit na pánvi s malým množstvím tuku, či zdravěji upéct taky na tukem potřeném plechu v troubě (180°C horkovzduch přibližně půl hodiny). Pokud si chcete ušetřit práci a mít jídlo z jednoho pekáče, můžete na plech do trouby přihodit i brambory a upéct si tak přílohu. Velké kousky brambor doporučuju chvilku předvařit, tenčí plátky není potřeba.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno