Pažitka
Název:

Karamelové mlsání


Karamelové mlsání


Ingredience:
Ingredience:
cukr krystal1 hrnek
máslo5 lžic
smetana ke šlehání120 ml
sůl špetička
Postup přípravy:

Karamel podáváme k pohárům, dezertům, využijeme do krémů, můžeme přidat do kávy, rozmixovat s mlékem atd. Anebo mlsáme jen tak.

Cukr nasypeme do vyšší nádoby a zahříváme na mírném plameni. Sem tam cukrem potřeseme, ale začneme míchat až v momentě, kdy se začne rozpouštět. Mícháme, dokud cukr nezíská barvu připomínající jantar.

Pak opatrně přidáme máslo a špetičku soli - cukr tím opět trochu zesvětlá. Znovu mícháme a když karamel opět lehce! ztmavne, přilijeme smetanu. Rozmícháme a ihned odstavíme. Přelijeme do skleněné nádoby a necháme vychladit.

S karamelem pracujte opatrně, protože je pekelně horký. Může se stát, že se vytvoří hrudky - v tom případě karamel procedíme přes sítko.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno