Pažitka
Název:

Karamelový nepečený cheesecake s jahodami


Karamelový nepečený cheesecake s jahodami


Ingredience:
Ingredience:
sušenky Lotus1 balení (250g)
máslo60 g
Krém:
polotučný tvaroh ve vaničce500 g
smetana na šlehání200 ml
karamelové salko1 plechovka
želatinový ztužovač Dr. Oetker (zastudena)1 ks
Na ozdobu:
jahody200 g
cukr krytal dle potřeby
Postup přípravy:

Znáte ty dny, kdy máte chuť na něco prudce kalorického? Tak dnes ten den nastal u mě. Pár dní už na mě vyskakovali s mojí domovské FB skupiny neuvěřitelné dobroty. Hlavně kuchařská kolegyňka Terezka týrala moje chuťové buňky svými cheesecake. V tom teple se mi ale nechtělo rozpalovat kuchyň troubou, a tak jsem tuhle dobrotu pojala po svém.

Dortovou formu vyložíme folií nebo pečícím papírem. Sušenky rozmixujeme s máslem, směs namačkáme rovnoměrně do formy a dáme vychladit na chvilku do lednice. Mezitím si připravíme náplň. Smetanu vyšleháme do tuha, přidáme tvaroh a karamelové salko. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu (smíchá se s 100 ml studené vody pouze) a vmícháme do krému. Navrstvíme cca půlku krému na korpus ze sušenek, poklademe nakrájené jahody a navrstvíme zbylý krém. Necháme minimálně dvě hodiny ztuhnout v lednici. Zdobíme jahodami a karamelem (připraveným rozpuštěním cukru na pánvi za neustálého míchání. Rozpuštění a zkaramelizovaný cukr nastříkáme pomocí lžičky na pečící papír a jak ztuhne libovolně nazdobíme dort)

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno