Ingredience: | |
vepřová plec | 300 g |
hovězí krk (obě masa si pomeleme nebo necháme pomlet u řezníka) | 300 g |
plnotučné mléko nebo 12% smetana na vaření | 200 ml |
plnotučná hořčice | 1 lžíce |
vejce | 3 ks |
česnek | 4 stroužky |
sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | špetka |
mletá sladká paprika | špetka |
drcený kmín | 2 lžičky |
cibule | 1 ks |
majoránka | hrst |
strouhanka | cca 6 lžic |
sádlo | na smažení |
strouhanka na obalení | 4 lžíce |
Karbanátky doma milujeme, a proto není nic jednoduššího, jak je naservírovat s bramborovou kaší a posypat hustě s čím jiným, než pažitkou.
Pomleté maso, utřený česnek, cibuli pokrájenou najemno a všechny ostatní suroviny, s výjimkou vajec a strouhanky, pořádně promícháme a v uzavřené nádobě necháme přes noc odpočívat v ledničce. Druhý den přidáme vejce a strouhanky tolik, abychom získali kompaktní hmotu. Dochutíme eventuelně solí dle potřeby. Navlhčenýma rukama tvarujeme karbenátky, které obalíme ve strouhance a na rozpáleném tuku pozvolna smažíme z obou stran. Podáváme např. s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Podrobné info: