Ingredience: | |
mleté maso | 450 g |
slunečnicová semínka | 1 lžíce |
dýňová semínka | 2 lžíce |
černý sezam | 1 lžíce |
chia semínka | 1 lžička |
drcený kmín | 1 lžička |
sušený česnek nebo čerstvý | 1 lžička |
uzená sladká paprika | 1 lžička |
ovesné drcené vločky | 2 vrchovaté lžíce |
najemno nastrouhaná kedlubna | 130 g |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Když u nás doma chtějí karbanátky, je to pro mě vždy velká výzva. S cibulí a majoránkou se nespokojím, takže do nich vždy přidám něco navíc a tentokrát toho teda nebylo málo. Ale... Byly výborné a s bramborovou kaší a mrkvovým salátkem, úplná báseň.
Vše důkladně smíchejte v misce a nechte aspoň hodinu odpočinout, já nechala do druhého dne v lednici. Udělejte karbanátky, já jich měla z tohoto množství 9. Pečte na pečícím papíře ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30 minut.
Servírujte s bramborovo-celerovou kaší a mrkvovým salátem.