Ingredience: | |
cizrna | 1 plechovka |
čerstvý baby špenát | 100 g |
kokosové mléko | 1/2 plechovky |
kari koření | 2 lžičky |
česnek | 2 stroužky |
olej z para ořechů | 2 lžíce |
cibule | 1/2 ks |
himalájská sůl | dle chuti |
Konečně došlo i na kokosové mléko v kombinaci s cizrnou, na kterou se chystám už určitě rok. A opět jsem využila i vynikající paraořechový olej. Takže pokud máte chuť, můžete tento recept vyzkoušet. Za mě tomuto pokrmu dávám 1*.
V hluboké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje z para ořechů, vhodíme 1/2 cibule nasekané najemno a necháme zesklovatět.
Poté přidáme prolisované 2 stroužky česneku a 2 lžičky kari koření a zlehka orestujeme, aby česnek nezhořkl.
Poté do pánve vhodíme listový špenát a orestujeme, až nám zmenší objem a poté přidáme plechovku cizrny a přilijeme půl plechovky kokosového mléka, osolíme himalájskou solí, důkladně promícháme a necháme asi 5 - 10 minut provařit.
Podrobné info: