Pažitka
Název:

Kari s chřestem a červenou čočkou


Kari s chřestem a červenou čočkou


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí stehenní řízkycca 700 g
hrubozrnná sůl dle chuti
čtyřbarevný pepř dle chuti
olej dle potřeby
jarní cibulka2 ks
česnek2 stroužky
citronová tráva1 ks
žlutá kari pasta1 lžíce
kokosové mléko300 ml
kuřecí vývarcca 250 ml
bílý chřest1 svazek (400-500g)
červená čočka75 g
koriandr hrst
jasmínová rýže dle potřeby
plátky limetky k podávání
Postup přípravy:

Opět jedno skvělé využití chřestu. Tentokráte bílého ve spojení s úžasnou chutí kuřecího kari. Mám ráda lehce kořeněná jídla a kari k nim bezesporu patří. Člověk v tomto směru není ničím vázán a tak si jej může udělat dle své chuti a surovin, které doma zrovna má. Pokud kořeněné moc nemusíte, lze nahradit kari pastu pouze kořením kurkuma a máte jídlo i tak zvaně baby friendly pro vaše děti a pochutná si skvěle celá rodina.

Nejprve si očistíme maso a nakrájíme na nudličky. Dáme jej do misky s olejem (cca 1 lžíce), osolíme a opepříme. Promícháme a na rozpálené pánvi zatáhneme a krátce osmahneme. Jakmile je maso osmahnuté, tak jej dáme stranou.

Na pánvi si rozehřejeme olej a orestujeme najemno nakrájenou jarní cibulku, česnek a citronovou trávu (tu jsme si před tím nožem nařezali, aby se uvolnila její chuť při vaření). Opékáme asi minutu a pak přidáme kari pastu (nebo kurkumu) a za stálého míchání krátce opečeme. Poté vlijeme kokosové mléko, vývar a přidáme maso, přivedeme k varu. Nachystáme si chřest, který si oloupeme škrabkou, odkrojíme dřevnaté konce a nakrájíme na špalíky. Jakmile se kari vaří, přidáme nachystaný chřest a červenou čočku. Povaříme cca do změknutí chřestu. Čočka se nám mírně rozvaří a tím kari sama zahustí. Jakmile je kari uvařené, přidáme nasekaný koriandr a promícháme. Podáváme s jasmínovou rýží, posypané koriandrem a plátky limetky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno