Ingredience: | |
kuřecí stehenní řízky | cca 700 g |
hrubozrnná sůl | dle chuti |
čtyřbarevný pepř | dle chuti |
olej | dle potřeby |
jarní cibulka | 2 ks |
česnek | 2 stroužky |
citronová tráva | 1 ks |
žlutá kari pasta | 1 lžíce |
kokosové mléko | 300 ml |
kuřecí vývar | cca 250 ml |
bílý chřest | 1 svazek (400-500g) |
červená čočka | 75 g |
koriandr | hrst |
jasmínová rýže | dle potřeby |
plátky limetky | k podávání |
Opět jedno skvělé využití chřestu. Tentokráte bílého ve spojení s úžasnou chutí kuřecího kari. Mám ráda lehce kořeněná jídla a kari k nim bezesporu patří. Člověk v tomto směru není ničím vázán a tak si jej může udělat dle své chuti a surovin, které doma zrovna má. Pokud kořeněné moc nemusíte, lze nahradit kari pastu pouze kořením kurkuma a máte jídlo i tak zvaně baby friendly pro vaše děti a pochutná si skvěle celá rodina.
Nejprve si očistíme maso a nakrájíme na nudličky. Dáme jej do misky s olejem (cca 1 lžíce), osolíme a opepříme. Promícháme a na rozpálené pánvi zatáhneme a krátce osmahneme. Jakmile je maso osmahnuté, tak jej dáme stranou.
Na pánvi si rozehřejeme olej a orestujeme najemno nakrájenou jarní cibulku, česnek a citronovou trávu (tu jsme si před tím nožem nařezali, aby se uvolnila její chuť při vaření). Opékáme asi minutu a pak přidáme kari pastu (nebo kurkumu) a za stálého míchání krátce opečeme. Poté vlijeme kokosové mléko, vývar a přidáme maso, přivedeme k varu. Nachystáme si chřest, který si oloupeme škrabkou, odkrojíme dřevnaté konce a nakrájíme na špalíky. Jakmile se kari vaří, přidáme nachystaný chřest a červenou čočku. Povaříme cca do změknutí chřestu. Čočka se nám mírně rozvaří a tím kari sama zahustí. Jakmile je kari uvařené, přidáme nasekaný koriandr a promícháme. Podáváme s jasmínovou rýží, posypané koriandrem a plátky limetky.
Podrobné info: