Ingredience: | |
dýně | 500 g |
cizrny | 1 plechovka |
červená cibule | 1 ks |
stroužek česneku | 1 ks |
mleté kari/kari pasty | 2 lžičky |
malý rajčatový protlak | 1 ks |
olivový olej | 1 lžíce |
zakysaná smetana | 3 lžíce |
zeleninový vývar | 300 ml |
mleté chilli | špetka |
sůl | špetka |
Karí s kari. Pokrm karí je jistým druhem ragú. Jako příloha se podává rýže nebo indický chléb. Pokud máte rádi ostřejší jídla, není problém přidat více chilli. V kombinaci s dýní je jeho chuť neodolatelná.
Dýni vydlabeme a dužinu nakrájíme na kostky.
Cibuli nakrájíme na jemno a necháme zpěnit na oleji. Poté přidáme nakrájenou dýni a smažíme cca 3 minuty. Přidáme kari a zalijeme vývarem. Přiklopíme pokličkou a dusíme cca 15 minut tak, aby byla dýně měkká.
Nakonec přidáme cizrnu, rajčatový protlak, česnek a ještě pár minut dusíme. Na závěr přidáme zakysanou smetanu a ochutíme solí a chilli.
Podáváme s rýží a můžeme posypat čerstvou petrželkou.
Podrobné info: