Pažitka
Název:

Kari s cizrnou a dýní


Kari s cizrnou a dýní


Ingredience:
Ingredience:
dýně500 g
cizrny1 plechovka
červená cibule1 ks
stroužek česneku1 ks
mleté kari/kari pasty2 lžičky
malý rajčatový protlak1 ks
olivový olej1 lžíce
zakysaná smetana3 lžíce
zeleninový vývar300 ml
mleté chilli špetka
sůl špetka
Postup přípravy:

Karí s kari. Pokrm karí je jistým druhem ragú. Jako příloha se podává rýže nebo indický chléb. Pokud máte rádi ostřejší jídla, není problém přidat více chilli. V kombinaci s dýní je jeho chuť neodolatelná.

Dýni vydlabeme a dužinu nakrájíme na kostky.
Cibuli nakrájíme na jemno a necháme zpěnit na oleji. Poté přidáme nakrájenou dýni a smažíme cca 3 minuty. Přidáme kari a zalijeme vývarem. Přiklopíme pokličkou a dusíme cca 15 minut tak, aby byla dýně měkká.
Nakonec přidáme cizrnu, rajčatový protlak, česnek a ještě pár minut dusíme. Na závěr přidáme zakysanou smetanu a ochutíme solí a chilli.

Podáváme s rýží a můžeme posypat čerstvou petrželkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno