Pažitka
Název:

Karibský skořicový koláč


Karibský skořicový koláč


Ingredience:
Na těsto:
hladká mouka250 g
cukr moučka70 g
nasekané chladné máslo150 g
vejce1 ks
Náplň:
banán1 ks
smetana ke šlehání200 ml
celé skořice2 ks
kokos50 g
vejce3 ks
cukr125 g
skořice mletá3 malé lžičky
mleté mandle200 g
rum1 lžíce
Postup přípravy:

Jmenuje se a chutná tak trošku exoticky, ale potřebujete na něj jen to, co máte určitě doma. Místo mandlí můžete použít i jiné ořechy nebo jejich směsi. Každopádně tento voňavý koláč se mezi Vašimi oblíbenými moučníky zabydlí.

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které vymačkáme do vymazané a vysypané formy (i na boky) a dáme chladit do lednice.
Na plátky nakrájený banán a celou skořici přivedeme se smetanou k varu, přiklopíme, odstavíme a necháme 15 minut prolnout vůně a chutě. Vyndáme skořici a banány ve smetaně rozmixujeme. Vyšleháme vejce, cukr, mletou skořici, přidáme mandle, rum, opražený kokos a banánovou směs.
Hmotu vylejeme do formy na těsto, uhladíme a dáme péct při 175°C na zhruba 35 minut. Hotový vychladlý koláč poprášíme moučkovým cukrem.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Tereza Pekárková

    zavřít okno