Pažitka
Název:

Karlovarské hrníčkové knedlíky


Karlovarské hrníčkové knedlíky


Ingredience:
Ingredience:
hrubá mouka1 hrnek
mléko1 hrnek
pokrájená starší houska2 ks
žloutek2 ks
sůl špetka
pažitka, petrželka hrstka
bílek (sníh)2 ks
Postup přípravy:

Karlovarské knedlíky připravované v hrníčku jsou opravdu jednoduché a chutnají skvěle.

Zamíchat těsto. Naplnit hrnečky, které jsou vymazané tukem  a vysypané hrubou moukou cca do 3/4 hrnečku. Dát do hrnce do studené vody, která dosahuje cca do poloviny hrnečků a dát vařit. Od bodu varu vařit 30 minut. Vyklopit, nakrájet, sníst.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Horková

    zavřít okno