Ingredience: | |
starší večerní chleba | cca 250 g |
vejce | 3 ks |
plnotučné mléko | 2 dl |
petrželka | dle chuti |
muškátový květ | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Dnes mám pro vás knedlík, který jsem dělala poprvé v životě a byl tak dobrý a tak jednoduchý, že jej určitě zařadím do mého repertoáru.
Starší pečivo nakrájíme na kostičky a lehce opražíme v troubě. Smícháme je se žloutky, nasekanou petrželkou a mlékem, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a bílého pepře a necháme asi 10 minut odležet.
Poté zlehka vmícháme sníh z bílků a těsto na karlovarský knedlík je hotové. Vytvarujeme ho do úhledné šišky.
Dáme vařit hrnec s vodou.
Aby se knedlík nerozpadal a měl hezký tvar, zabalíme ho do olejem vymazaného alobalu nebo potravinové fólie, ve které ho budeme asi 30 minut vařit.
TIP: Potřela jsem alobal sádlem. Je to důležité, aby knedlík šel odlepit od alobalu. Zabalila jsem ho jako bonbón a ještě kraje utáhla a zavázala fólií.
Podrobné info: