Pažitka
Název:

Karobový dortík s ricottovým krémem


Karobový dortík s ricottovým krémem


Ingredience:
Těsto:
kukuřičné lupínky250 g
změklé máslo100 g
karob2 lžíce
datlový sirup2 lžíce
mléko z kešu ořechů nebo kravské50 ml
žloutek2 ks
Krém:
bílky2 ks
vanilkový cukr3 lžíce
ricotta200 g
plnotučný tvaroh250 g
kešu "tvaroh" (po výrobě mléka, lze použít obyčejný)100 g
banán1 ks
Postup přípravy:

Dneska to chtělo něco speciálního. Máme sedmileté výročí s drahým, takže o důvod víc si trochu zamlsat. Sedmička je moje šťastné číslo, tak uvidíme, co nám přinese.

Kukuřičné lupínky rozmixujeme v mixéru na sypkou hmotu. Žloutky vyšleháme se změklým máslem a smícháme s kukuřičnou hmotou. Přidáme karob, datlový sirup a mléko. Vypracujeme těsto, které vtlačíme do formiček na muffiny (asi do poloviny). Dáme do trouby na 150 stupňů na 10 minut. Mezitím si připravíme krém. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, který opatrně smícháme s tvarohem a ricottou. Dáme vychladit do lednice. Na každého zchladlého dortíku dáme kolečko banánu a navrch vrchovatou lžíci krému. Rovnoměrně rozetřeme až po okraj formiček a dáme do trouby nejprve na 150 stupňů na 10 minut a poté na 110 stupňů na dalších 10 minut. Po upečení necháme vychladnout na plechu a teprve až potom vyklopíme z formiček. Můžeme sypat karobem nebo ozdobit ještě kolečkem banánu.

Podrobné info:
Počet porcí16 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno