Pažitka
Název:

Karobový krém z ořechového mléka


Karobový krém z ořechového mléka


Ingredience:
Ingredience:
puding (jogurtový)1 balíček
polotučný tvaroh2 vaničky
třtinový cukr2 lžíce
datlový sirup1 lžíce
strouhaný kokos3 lžíce
karob2 lžíce
mléko z vlašských ořechů250 ml
plnotučné čerstvé mléko250 ml
Postup přípravy:

Až na pár výjimek nekupujeme vůbec ochucené jogurty a tvarohy. Raději si je vyrábíme doma, protože jsou lepší, levnější a většinou i zdravější.

Nejprve si uvaříme puding podle návodu a do teplého mléka také rozmícháme karob. Když puding zhoustne, necháme ho lehce zchladnout a přidáme tvaroh. Společně vyšleháme pomocí mixéru a nakonec přidáme strouhaný kokos a ještě jednou prošleháme. Podle chuti můžeme dosladit datlovým sirupem. Necháme vychladit v lednici.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno