Těsto na knöpfle/spätzle: | |
hladká mouka | 100 g |
hrubá mouka | 200 g |
krupice | 1/2 lžíce |
voda | 1 lžička |
vejce | 3 ks |
sůl | dle chuti |
Dále budete potřebovat: | |
sýry dle chuti | 150 g |
šunka a slanina | dle chuti |
červená cibule | dle chuti |
Dnes nám počasí navnadilo chuťové pohárky na tyrolskou specialitku. Všechny ingredience mám doma, tak byl oběd jasný.
V hrnci přivedeme vodu k varu a osolíme.
Z mouky, krupice, vajec, soli a vody vypracujeme těsto. Pracujte rychle. Pak jej na struhadle nastrouhejte do vody. Nejlepší je originální struhadlo na špecle. Knöpfle/spätzle nechte vystoupat k hladině. Pak scedíme a přendáme do misky a zasypeme 150 g nastrouhaných sýrů dle chuti.
V pánvi si postupně orestujeme do křupava šunku se slaninou. Dáme na kuchyňskou utěrku odsát zbytek tuku.
V té samé pánvi orestujeme do zlatova a křupava červenou cibulku.
Pak už si jen vezmeme talíř, nandáme horké sýrové knöpfle/spätzle, zasypeme šunkou se slaninou a cibulkou.
Podáváme se zeleninou nebo kysaným zelím nebo kimči.
Dobrou chuť.
Podrobné info: