Ingredience: | |
uvařené jedlé kaštany | 400 g |
mléko | 350 ml |
vanilkový lusk | 1/2 ks |
kvalitní kakao | 1 lžíce |
javorový sirup | 3 lžíce |
smetana ke šlehání 40% | 1 kelímek |
měkký tvaroh | 1 ks |
vanilkový cukr | 2 lžíce |
U nás doma jsou dezerty do skleničky velmi oblíbené. A tohle je skvělá podzimní dobrota, která se u vás určitě dlouho neohřeje (smích).
Vařené kaštany umeleme nebo rozmixujeme na jemnou drť, kterou přidáme do mléka a přivedeme k varu. Přidáme vnitřek vanilkového lusku, kakao a javorový sirup. Za stálého míchání uvaříme hustější kaši, kterou necháme vychladnout. Zatím si umixujeme tvaroh s vanilkovým cukrem a zvlášť vyšleháme šlehačku. Opatrně smícháme s tvarohem a přidáme ke kaštanové kaši. Plníme do skleniček a zdobíme trochou šlehačky a drcenými kaštany. Podáváme dobře vychlazené.
Podrobné info: