Pažitka
Název:

Kaštanový krém se sušenými hříbky


Kaštanový krém se sušenými hříbky


Ingredience:
Ingredience:
zeleninový vývar600 ml
jedlé kaštany (vařené, vakuované)400 g
celer1/4 ks
mrkev1 ks
petržel1 ks
máslo3 lžíce
cibule1 ks
česnek1 stroužek
smetana150 ml
petrželka dle chuti
sušené houby předem namočené dle chuti
sůl dle chuti
drcené chilli dle chuti
nastrouhané kaštany na ozdobení
Postup přípravy:

Jedlé kaštany mám moc ráda, hlavně je mám spojené s vánočními trhy, kde si je s chutí vždy kupuji. Kaštany se ale dají použít na jiné dobroty, třeba na krémovou polévku.

Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme a orestujeme, pak zalijeme vývarem, přidáme kaštany, česnek, čili a vše chvilku povaříme. Pak rozmixujeme, přidáme smetanu a zvlášť povařené houby. Podáváme s houskovými krutonky a nasekanou petrželkou.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno