Ingredience: | |
zeleninový vývar | 600 ml |
jedlé kaštany (vařené, vakuované) | 400 g |
celer | 1/4 ks |
mrkev | 1 ks |
petržel | 1 ks |
máslo | 3 lžíce |
cibule | 1 ks |
česnek | 1 stroužek |
smetana | 150 ml |
petrželka | dle chuti |
sušené houby předem namočené | dle chuti |
sůl | dle chuti |
drcené chilli | dle chuti |
nastrouhané kaštany | na ozdobení |
Jedlé kaštany mám moc ráda, hlavně je mám spojené s vánočními trhy, kde si je s chutí vždy kupuji. Kaštany se ale dají použít na jiné dobroty, třeba na krémovou polévku.
Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme a orestujeme, pak zalijeme vývarem, přidáme kaštany, česnek, čili a vše chvilku povaříme. Pak rozmixujeme, přidáme smetanu a zvlášť povařené houby. Podáváme s houskovými krutonky a nasekanou petrželkou.
Podrobné info: