Ingredience: | |
šalotka | 1 ks |
česnek | 3 velké stroužky |
olej | dle potřeby |
máslo | dle potřeby |
bílé fazole | 2 konzervy |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
rajčata | pár ks |
kapusta | 2 listy |
petrželka | hrst |
Maso: | |
vepřové řízky | 2 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
olej | dle potřeby |
prolisovaný česnek | 2 stroužky |
máslo | plátek |
Fazole jsou prý velmi zdravé a u nás jsou dokonce velmi oblíbené. Tak jsme si je dnes dali k obědu.
Na oleji zpěníme nakrájenou šalotku a přidáme na plátky nakrájený česnek. Pak přidáme na nudličky nakrájenou kapustu, po chvíli okapané fazole, sůl a pepř a nakrájená rajčátka. Ke konci přidáme plátek másla a nasekanou petrželku.
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Opečeme na oleji, měkké maso vyjmeme a šťávu vysmahneme, trošku podlijeme vodou a přidáme máslo.
Na talíř dáme směs fazolí, na ně maso a přelijeme šťávou.
Podrobné info: