Pažitka
Název:

Kávové marshmallows


Kávové marshmallows


Ingredience:
Ingredience:
cukr krystal200 g
mletá čirá želatina10 g
instantní káva1 lžíce
voda90 ml
olej2 lžíce
moučkový cukr2 lžíce
kukuřičný či jiný bílý škrob (kukuřično-bramborový)1 lžíce
Postup přípravy:

Pokud jste i vy milovníky kávy a zároveň vám chutnají i obláčkově nadýchané marshmallows, pak je tento recept pro vás jako stvořený. Jeho obrovskou výhodou je, že ho zvládne naprosto každý a jeho základem jsou pouhé tři suroviny - cukr, želatina a káva. A pokud má zrovna někdo ve vašem okolí narozeniny, svátek nebo mu jen chcete udělat radost - zkuste mu jednou darovat něco originálního a navíc vlastnoručně vyrobeného...

1) V míse na šlehání necháme nabobtnat želatinu ve 40 mililitrech vody.
 
2) V 10 ml vody rozpustíme instantní kávu.
 
3) V kastrůlku si přivedeme k varu cukr krystal se  40 ml vody - rozpouštění je velice nutné důkladně sledovat, čekáme, až se všechen cukr rozpustí a směs začne pěnit, nesmí však začít měnit barvu na zlatavou (to už bychom měli karamel). Takto nám vznikne cukrový roztok.
 
4) Do mísy na šlehání s nabobtnanou želatinou vlijeme rozpuštěnou kávu, promícháme a pak přidáme vroucí cukrový roztok. Ručním šlehačem na vysoké otáčky šleháme směs tak dlouho, než se promění na hustou tuhou pěnu.
 
5) Tuto pěnu rozetřeme pomocí stěrky na olejem vymazaný plech či tác nebo jiný hladký povrch. Dáme na 15 minut do lednice.
 
6) Připravíme si vykrajovátko či nůž, namočíme do oleje a vykrajujeme či krájíme požadované tvary, které vyválíme ve směsi z moučkového cukru a škrobu.
 
Povedly se Vám? Chutnají Vám? Dejte vědět dolů do komentáře! Já jsem z nich každopádně nadšená! 
Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Chlumáková

    zavřít okno