Pažitka
Název:

Kávovo čokoládový cheesecake


Kávovo čokoládový cheesecake


Ingredience:
Ingredience:
celozrnné sušenky100 g
tuk (Hera máslová)45 - 50 g
vejce2 ks
třtinový cukr40 g
vysokoprocentní čokoláda100 g
espresso (čerstvě umletá káva)1 malý šálek
kakao1 vrchovatá lžíce
smetanový sýr (Lučina, Palouček...)250 g
kakao na posypání
Postup přípravy:

Každý máme nějakou tu slabost. U mě to je káva a sladké. Když na mě u příležitosti dne kávy vykoukl recept, ve kterém byly tyto dvě libůstky spojené, řekla jsem si, že do něj musím jít. Ke všemu mě na tuto dobrotu upozornila kamarádka Ivanka, a tak když jsem ji čekala na návštěvu, byla volba sladkosti ke kávě jasná. Pochutnaly jsme si obě. 

Nejprve si připravíme sušenkový korpus. Sušenky buď rozmixujeme v mixéru, nebo dáme do uzavíratelného igelitového pytlíku a pomocí válečku rozdrtíme. Rozpustíme si tuk a pak jej s rozdrcenými sušenkami smícháme. Formu si vyložíme pečícím papírem a sušenkovou směs do ní přendáme a pořádně utlačíme. Poté i rozehřejeme troubu na 160 stupňů. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a necháme mírně zchladnout. 

V míse si vyšleháme vejce s cukrem. Přidáme espresso a kakao a vyšleháme. Poté přidáme rozpuštěnou čokoládu a smetanový sýr. Prošleháme. Směs pak nalijeme na sušenkový základ a pečeme ve vyhřáté troubě cca 50 minut. Střed náplně se nesmí po upečení hýbat. Jakmile je cheesecake upečený, necháme jej pomalu chladnout v troubě. Před podáváním poprášíme kakaem.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno