Pažitka
Název:

Kebab


Kebab


Ingredience:
mleté maso1 kg
menší cibule1 ks
mleté nové koření1 lžička
římský kmín1/2 lžičky
skořice1/2 lžičky
mletý hřebíček1/4 lžičky
čerstvý koriandr menší hrst
hladkolistá petržel velká hrst
drcený pepř špetka
sůl dle chuti
Ingredience:
Postup přípravy:

Dalším receptem grilovacího odpoledne je kebab, kořeněné mleté maso s bylinkami. Kebab je většinou připravován z hovězího nebo jehněčího masa.

Já jsem pro mix, s větším podílem hovězího masa. Jehněčí maso kebab příjemně ovoní. Role kuchaře se tentokrát ujmul Ondřej, který o víkendech brigádničí v nedalekém shawarma bistru, takže má s grilováním a připravováním podobných věcí celkem zkušenosti.

Cibuli, koriandr a hladkolistou petržel nakrájíme na drobno a smícháme s mletým masem. Všechna koření nejprve krátce rozvoníme na suché a rozpálené pánvi, poté přisypeme k masové směsi, osolíme a rukama pořádně promícháme.

Rukama směs vrstvíme na jehly a krátce grilujeme. Podáváme s různými dipy a zeleninovými saláty.

Tip: Do směsi můžete dále přidat i trochu čerstvé máty. Spolu s masem vytváří velmi zajímavou chuťovou kombinaci.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Aisha Khatib

    zavřít okno