mleté maso | 1 kg |
menší cibule | 1 ks |
mleté nové koření | 1 lžička |
římský kmín | 1/2 lžičky |
skořice | 1/2 lžičky |
mletý hřebíček | 1/4 lžičky |
čerstvý koriandr | menší hrst |
hladkolistá petržel | velká hrst |
drcený pepř | špetka |
sůl | dle chuti |
Ingredience: |
Dalším receptem grilovacího odpoledne je kebab, kořeněné mleté maso s bylinkami. Kebab je většinou připravován z hovězího nebo jehněčího masa.
Já jsem pro mix, s větším podílem hovězího masa. Jehněčí maso kebab příjemně ovoní. Role kuchaře se tentokrát ujmul Ondřej, který o víkendech brigádničí v nedalekém shawarma bistru, takže má s grilováním a připravováním podobných věcí celkem zkušenosti.
Cibuli, koriandr a hladkolistou petržel nakrájíme na drobno a smícháme s mletým masem. Všechna koření nejprve krátce rozvoníme na suché a rozpálené pánvi, poté přisypeme k masové směsi, osolíme a rukama pořádně promícháme.
Rukama směs vrstvíme na jehly a krátce grilujeme. Podáváme s různými dipy a zeleninovými saláty.
Tip: Do směsi můžete dále přidat i trochu čerstvé máty. Spolu s masem vytváří velmi zajímavou chuťovou kombinaci.
Podrobné info: