Pažitka
Název:

Kedlubnová polévka s pórkem, petrželkou, jarní cibulkou a polníčkem


Kedlubnová polévka s pórkem, petrželkou, jarní cibulkou a polníčkem


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
pórek130 g
kedlubna1 ks
petržel65 g
jarní cibulka1 ks
polníček2 hrsti
kmín dle chuti
hraška na zahušťování1 lžíce
sůl dle chuti
mletý kmín dle chuti
voda1 l
mandlové mléko dle chuti
Postup přípravy:

Po nemoci jsem se konečně dostala na nákup a nevěděla po čem sáhnout dřív. Malý obchůdek mé tety byl právě zavezen čerstvou zeleninou z Makra a já s radostí sáhla téměř po všem, obzvlášť po krásných kedlubnách, jarní cibulce, pórku a už se mi v hlavě rýsoval recept na polévku.

Na Ghí orestujeme pokrájenou zeleninu, zalijeme vodou, přidáme hrašku, kmín, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny, odstavíme z plotny, přiklopíme a za pár minut přidáme polníček. 
Rozmixujeme, ozdobíme polníčkem a zjemníme mandlovým mlékem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno