Ingredience: | |
České Ghíčko | dle potřeby |
pórek | 130 g |
kedlubna | 1 ks |
petržel | 65 g |
jarní cibulka | 1 ks |
polníček | 2 hrsti |
kmín | dle chuti |
hraška na zahušťování | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
mletý kmín | dle chuti |
voda | 1 l |
mandlové mléko | dle chuti |
Po nemoci jsem se konečně dostala na nákup a nevěděla po čem sáhnout dřív. Malý obchůdek mé tety byl právě zavezen čerstvou zeleninou z Makra a já s radostí sáhla téměř po všem, obzvlášť po krásných kedlubnách, jarní cibulce, pórku a už se mi v hlavě rýsoval recept na polévku.
Na Ghí orestujeme pokrájenou zeleninu, zalijeme vodou, přidáme hrašku, kmín, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny, odstavíme z plotny, přiklopíme a za pár minut přidáme polníček.
Rozmixujeme, ozdobíme polníčkem a zjemníme mandlovým mlékem.