Ingredience: | |
Bio České Ghíčko | dle potřeb |
kedlubna | 1 ks |
řapíkatý celer | 130 g |
petržel | 1 ks |
tuřín | 50 g |
batáty | 100 g |
kmín | dle chuti |
majoránka | dle chuti |
sůl | dle chuti |
voda | 1 l |
Kedlubnu používám do polévky ráda a dnes jsem měla chuť na sladkou variantu polévky, která se náramně vydařila, manžel si přidával a náš nejmenší mlsáček pomlaskával a bylo vidět i slyšet, že mu polévka moc chutná.
Na ghí orestujeme pokrájený celer, petržel, zalijeme vodou, přidáme pokrájenou kedlubnu, tuřín, batát, kmín, majoránku, sůl a vaříme do změknutí zeleniny. Jakmile je zelenina uvařená, můžeme vše rozmixovat.
Podrobné info: