Pažitka
Název:

Kedlubnová pomazánka s mrkví

vegetariánský recept


Kedlubnová pomazánka s mrkví


Ingredience:
Ingredience:
velká kedlubna1 ks
střední mrkev1 ks
střední cuketa1/2 ks
olivový olej2 lžíce
oregano1 - 2 lžičk
česnek1 malý stroužek
hrubozrnná sůl dle chuti
čtyřbarevný pepř dle chuti
petrželka hrst
Postup přípravy:

V bedýnce zeleniny jsem měla kedlubny, jednu jsem snědla jen tak samotnou a byla moc dobrá a šťavnatá, další jsem se rozhodla využít na zeleninovou pomazánku. Zkombinovala jsem tak kedlubnu, mrkev a cuketu a vznikla lehká pomazánka prakticky jen ze zeleniny. Vychutnat si ji můžete se svým oblíbeným pečivem.

Nejprve si okrájíme kedlubnu, cuketu i mrkev. Na hrubém struhadle si nastrouháme cuketu a kedlubnu a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Mrkev také nastrouháme nebo nakrájíme na malé kousky, přidáme nastrouhanou cuketu a kedlubnu a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. V druhé míse si promícháme olivový olej a oregano. Poté vmícháme olivový olej a bylinky do směsi zeleniny a promícháme. Na závěr přidáme nasekanou petrželku a dosolíme a opepříme. Podáváme na oblíbeném pečivu dozdobené petrželkou a zakápnuté olivovým olejem.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno