Ingredience: | |
velká kedlubna | 1 s |
mladá cuketka | 1 ks |
smetana ke šlehání | 100 ml |
ovesné vločky | hrst |
máslo | 1 lžíce |
olej | 2 - 3 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
Rychlá jemná polévka, která zasytí celou rodinu. Díky přidaným ovesným vločkám již nemusíme polévku dále zahušťovat.
Kedlubnu oloupat a nakrájet na kostky. Cuketu na větší kostky.
V hrnci rozpálit olej a dát na něj pražit vločky. Vařečkou míchejte, ať se vločky nespálí a ztlumte plamen. Asi po dvou minutách přidejte kedlubnu a nechte orestovat. Asi za 5 minut přilijte vodu, aby byla asi centimetr nad kedlubnu. Osolte a (opepřete). Vařte na mírném plameni do poloměkka, poté přidejte cuketu a vařte do měkka. Když je zelenina měkká, rozmixujte zeleninu ponorným mixérem do hladka, přidejte šlehačku a lžíci másla. Když je polévka příliš hustá, nařeďte vodou do požadované konzistence.
Podávejte s krutony potřený čerstvým česnekem.