polohrubá mouka | 100 g |
hladká mouka | 250 g |
cukr krupice | 120 g |
jedlá soda | 1 lžíce |
kakao | 2 lžíce |
olej | 200 ml |
kefír | 500 ml |
vejce | 1 ks |
Poleva: | |
kysaná smetana | 200 ml |
hořká čokoláda | 100 g |
Ingredience: |
Recept, který osloví především milovníky čokolády. Tyto řezy jsou krásně vláčné díky přidanému kefíru.
Kefírové řezy jsou starou osvědčenou klasikou. Nemám ráda suché a zbytečně přeslazené buchty a tak na ni dělám různé druhy polev a krémů. Jedna z nich je tato čokoládová. Kdo miluje čokoládu opravdu si přijde na své a ač by se zdálo tak opravdu není přeslazená
Nejprve smícháme všechny sypké suroviny a po té přidáme tekuté. Pořádně smícháme a nalijeme na plech vyložený, pečícím papírem. Pečeme na 190 stupňů cca 20 minut. Po vychladnutí navršíme polevu.
Poleva
Do rozpuštěné čokolády zamícháme kysanou smetanu. Dávala jsem dvojitou dávku čokolády se smetanou.