Pažitka
Název:

Kefírové čokoládové řezy


Kefírové čokoládové řezy


Ingredience:
polohrubá mouka100 g
hladká mouka250 g
cukr krupice120 g
jedlá soda1 lžíce
kakao2 lžíce
olej200 ml
kefír500 ml
vejce1 ks
Poleva:
kysaná smetana200 ml
hořká čokoláda100 g
Ingredience:
Postup přípravy:

Recept, který osloví především milovníky čokolády. Tyto řezy jsou krásně vláčné díky přidanému kefíru.

Kefírové řezy jsou starou osvědčenou klasikou. Nemám ráda suché a zbytečně přeslazené buchty a tak na ni dělám různé druhy polev a krémů. Jedna z nich je tato čokoládová. Kdo miluje čokoládu opravdu si přijde na své a ač by se zdálo tak opravdu není přeslazená

Nejprve smícháme všechny sypké suroviny a po té přidáme tekuté. Pořádně smícháme a nalijeme na plech vyložený, pečícím papírem. Pečeme na 190 stupňů cca 20 minut. Po vychladnutí navršíme polevu.

Poleva
Do rozpuštěné čokolády zamícháme kysanou smetanu. Dávala jsem dvojitou dávku čokolády se smetanou.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno