polohrubá mouka | 100 g |
hladká mouka | 250 g |
cukr krupice | 120 g |
jedlá soda | 1 lžíce |
kakao | 2 lžíce |
olej | 200 ml |
kefír | 500 ml |
vejce | 1 ks |
Poleva: | |
kysaná smetana | 200 ml |
hořká čokoláda | 100 g |
Ingredience: |
Tak tohle jsou jedny z nej řezů na světě, jsou na přípravu jednoduché a výsledek je vynikající jak pro očko, tak pro jazýček.
Nejprve smícháme všechny sypké suroviny a po té přidáme tekuté. Pořádně smícháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 190 stupňů cca 20 minut. Po vychladnutí navršíme polevu.
Poleva : Do rozpuštěné čokolády zamícháme kysanou smetanu.
Podrobné info: